Θανάσης Νικολαΐδης

IMG 3256

Λιγα λογια για τον ψυχολογο...​

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (ΕΕΨΨΟ) και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα δυναμικά ομάδας σε ψυχιατρικά πλαίσια στο ΕΚΠΑ. Επίσης έχω εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Πέρα από αυτές τις βασικές εκπαιδεύσεις έχω παρακολουθήσει σεμινάρια, ετήσια και διετή, πάνω στην τεχνική και τη θεωρία της ψυχανάλυσης στο ΨΝΑ, στο ΕΚΠΑ, στην ΕΕΨΨ, στο Ινστιτούτο Κλασσικής Ψυχανάλυσης, τη γνωσιακή θεραπεία κ.α.

Διατηρώ ιδιωτικό γραφείο Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπευτή στα Πατήσια, παρέχοντας ατομική, ομαδική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης σε ενήλικες και εφήβους. Εργάζομαι επίσης, ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής   στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του Βύρωνα – Καισαριανής του Α τμήματος της ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.  Έχω διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΚΕΘΕΑ.

Έχω εισηγηθεί  σεμινάρια με θέματα που άπτονται της διαχείρισης άγχους, των ψυχικών διαταραχών, των δυναμικών ομάδας, του γονεϊκού ρόλου, της κατάθλιψης κ.α. Τέλος, έχω συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες.